Laga och mjuka upp gummi

Fråga: Hej Jim! Jag vill minnas att i Classic Motor har en artikel om rengöring, uppmjukning och lagning av bilgummimattor i något tidningsnummer förekommit. I så fall i vilket?

Söken och i skolen finna heter det, men jag hittar det inte. En annan fråga: har du någon bild av en moped som heter UNION med en Fuchs motor monterad i ramen? Har en sådan men inte komplett. Önskar se en bild. Har Googlat på UNION men där visas bara cyklar.

MVH   SRQ

 

Svar: Ämnet gummi har varit uppe flera gånger i Classic Motor. Jag skrev om reparation av gummi med polyuretanmassa i nummer 1/2004. Denna massa finns hos flera fabrikat, bland annat Sikaflex 291. Sedan har vi skrivit om uppmjukning av gummi vilket kan göras med en blandning av rödsprit och glycerin (glycerol på kemistspråk) som blandas cirka 50-50. Man kan också mjuka upp gummit med vanlig bromsvätska.

Jag har tyvärr inga bilder på en Union-moped. Kanske någon annan har? Skicka i så fall en bild till jim.lundberg(snabel-a)classicmotor.se så lägger jag ut den här.

Jim Lundberg

Rulla till toppen