Riktigt gummi till Raketaren?

Fråga: Hej Experten! Min gamla Crescent Raket går bra nu, det som står på tur är att ge den ny dämpning i bak. Jag har sett att det finns billiga ”snoddar att köpa på diverse prånglarsidor här på nätet. Vad jag sett så kostar de billiga ca 85-95 kr stycket, lite mindre än häften utav de dyrare vilka kostar 4-500 kr paret. Jag vet att man oftast får vad man betalar för, men vet du om det är någon större kvalitetsskillnad?

När jag sedan väl lättat på lädret så har jag förstått att det även är en bra idé att spendera ett par kr på en karta valium. Har du någon erfarenhet utav detta? Och då menar jag inte valiumet. 🙂

Tack för senast och tack på förhand!

Peter Raket

 

Svar: Tyvärr så verkar det vara många lycksökare som vill göra sig en hacka genom att låta tillverka reservdelar av låg kvalitet i låglöneländer. På mopedsidan finns det en hel del skräp i handeln, och även om det finns delar med bra kvalitet kan det vara väldigt svårt att veta vad som är vad. Ett lågt pris brukar innebära lägre kvalitet, men ett högre pris är ingen garanti för att grejorna är bra.

Jag har ingen erfarenhet av gummibanden som utgör bakfjädringen i Crescents Raketmodeller. Kanske någon annan har testat dessa och kan tipsa dig här? Fördelen med det berömda nätet att man snabbt kan sprida information om dåliga produkter och varna andra.

Vi har en svensk tillverkare av ”Redigt gummi” som de själva uttrycker det – Rubber Mek. De tillverkar massor av gummidelar till mopeder och motorcyklar – bland annat fjädringsdetaljer som gummina i framfjädringen på Raketerna. Kolla med Erland på telefon 070-607 10 31 om han kan hjälpa dig.

Jim Lundberg

Rulla till toppen