Koppla in blinkers på Puch Montana

Fråga: Min nyligen köpta Puch Montana 1980 har blinkers medskickade i en låda. Blinkersomkopplaren saknas på styret. Sladdar är dragna till respektive fästpunkt för lamporna. Allt ska tydligen kopplas via en ULO-box och separata batterier krävs till denna. Har du något förslag på alternativ koppling utan denna ULO-box för att få ett fungerande blinkerssystem på mopeden?

Conny Jonsson

 

Svar: I mitt kopplingsschema till Puch Montana får ”ULO-boxen”, eller blinkersreläet, sin ström direkt från motorns gula (belysningsspolen) och gröna kabel (bromsljusspolen). Från detta relä går en svart/röd kabel till blinkersomkopplaren på styret och därifrån vidare till respektive blinkerspar.

Jag har tyvärr aldrig pysslat med en moped som haft blinkers (räcker ut handen) och kan inte ge dig någon snabblösning på ditt problem. Kolla med Puchverkstan om de kan hjälpa dig med relä och omkopplare. Det borde annars finnas blinkersreläer till andra mopeder som passar din Montana med eller utan modifiering. Någon som känner ett alternativt relä som passar på Connys Montana? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Koppla in blinkers på Puch Montana
Delförstoring av schemat. Relät får strömmen från gul och grön kabel från motorn. Från reläet till omkopplaren leder en svart/röd kabel.
Rulla till toppen