Vad skiljer ”Meka & Kör!” från ”Jims Mekarhörna”?

Fråga: Boken Meka och kör! och Jims Mekarhörna – är det samma mekartips?

Bengt Arvidsson

 

Svar: Att ge ut två olika böcker med samma innehåll vore att luras. Meka & Kör! är en bok som jag och medarbetaren Gunnar Flodén gav ut i början av 2000-talet. Boken innehåller en del av mina äldre Mekarhörnor (1990-talet) samt artiklar från Gunnar. Meka & Kör! är privatfinansierad och innehåller därför enbart svartvita bilder som dessutom har minskats i antal relativt originalartikeln. Boken är slutsåld och inget nytryck är planerat.

Jims Mekarhörna, (del 1) är en samling av 60 mekarhörnor från ”modern” tid där alla bilder ursprungligen är digitala och i färg! Det är alltså två helt skilda böcker och jag tror inte det finns någon gemensam artikel i dem (om jag minns rätt) – möjligtvis på samma tema. Tanken är att ge ut fler samlade mekarhörnor då efterfrågan på detta har varit stor. ”Kan du inte samla dina Mekarhörnor i en bok så slipper jag leta i tidningarna på vinden” är en vanlig kommentar som jag fått höra genom åren. Jims mekarhörna, del 1 finns i Classic Motors shop.

Tanken är att även de äldre mekarhörnorna ska ges ut, men det kräver en del inskanning av gamla foton, alternativt nytagna foton samt revidering av texter då saker har förändrats på de snart 25 år som jag skrivit dessa mekartips. Bland annat har nickel-cadmiumbatterier förbjudits och andra produkter som jag nämnt och använt i mekarhörnorna har försvunnit eller bytt namn.

Det kommer mera!

Jim Lundberg

Rulla till toppen