Söker bilder och info om King moped

Fråga: Jag har köpt en KING. Jag tror att det är 1959 års modell och letar efter bilder eller mer info eller var man kan söka efter modellen. Jag är andra ägaren. Det finns ägarskylt med namn förutom mannens son, eftersom han är borta.

Ingrid Wemmert

 

Svar: King är ena halvan av Fram-Kingbolagen där Fram hade sitt säte i Uppsala och King i Helsingborg. I början av 1970-talet flyttades nästa hela produktionen till Helsingborg. På 1980-talet köptes bolaget av MCB (Monark Crescentbolagen). Jag har tyvärr ingen mer information om din mopedmodell annat än att motorn är en Victoria MS 51, även kallad den ”långa motorn”. I Sverige var mopedernas effekt begränsad till 0,8 hästkrafter från 1952 fram till 1961 då den tillåtna effekten höjdes till 1 hästkraft. Före 1961 var mopederna enbart typgodkända på motorn vilket syns på din typskylt. Där kan man även se att effekten ligger på 0,8 hästkrafter. På själva motorn kan det finnas en skylt till och där kan det stå tillverkningsår för motorn (Baujahr).

I annonsen nedan från 1958 syns Fram-Kings moped för det året.

Någon som kan hjälpa Ingrid med mer information om hennes mopedmodell? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Söker bilder och info om King moped
Söker bilder och info om King moped
Före 1961 typgodkändes enbart motorn på svenska mopeder. På Ingrids King sitter det en Victoria MS 51-motor på 0,8 hästkrafter.
Söker bilder och info om King moped
Annons från Fram-King bolagen, fast från 1958.
Rulla till toppen