Olika munstycken i Husqvarna Novolette

Fråga: Hej Jim! Jag har två Husqvarna Novoletter med Rexmotor, den ena har alltid svarat på gasen bättre än den andra, som inte riktigt har hängt med på gasen lika snabbt som den först nämnda. Jag tog isär båda förgasarna och upptäckte att de hade olika huvudmunstycken.

Den första, som axar snabbare, har dels kortare munstycke samt inte något genomgående hål i sidan som den andra Novoletten.

När jag satte på det kortare på den andra Novoletten så axade även den bättre, så nu skulle jag vilja ha ett till sådant så att båda går lika bra, vet du vad det munstycket har för benämning Jim, var jag kan beställa det, finns ett munstycke Bing 48, men vad är det för mått, för så långt var det inte.

Mvh Anders

 

Svar: Den typ av Bingförgasare med ringflottör som bland annat sitter i Husqvarna Novolette har två olika utföranden på huvudmunstycket – ett lite längre med ett genomgående hål från sidan och ett som är kortare och saknar detta hål. Storleken på munstycket till Novoletten med Rexmotor ska vara 48 (49 under inkörning).

Nu vet inte jag om bägge dina munstycken har samma storlek. Det kan ju vara så att skillnaden på motorernas gång beror på att munstyckena är olika stora, men står det 48 på bägge och det är skillnad på hur mopederna går så kan det absolut vara värt att skaffa ett kort munstycke till av samma storlek. Kolla med Rösebäckens Cykel & Motor eller med Ola Ingesson på telefon 070-326 95 64 om de kan fixa fram ett munstycke åt dig. Om det blir några oklarheter om hur munstycket ska se ut kan du ju hänvisa hit till hemsidan.

Jim Lundberg

Rulla till toppen