Årsmodell och kilspår på Husqvarna Roulette

Fråga: Hei. Har en Husqvarna Roulette, kan man finne årsmodel utifra rammenummer? Svinghjulet har vært løst og kilesporet er blitt ødelagt. Er det lettest å kjøpe ny veivsats?

Haakon Haugerud

 

Svar: Jag vet tyvärr inte om det finns kvar någon dokumentation där man kan få fram årsmodellen på Husqvarnas mopeder via ramnumret. Kolla med Husqvarna fabriksmuseum om de kan hjälpa dig med dessa uppgifter. De har ett stort arkiv till sitt förfogande.

När det gäller kilspåret i vevaxeln är detta till för att styra svänghjulet i rätt position vid monteringen. När muttern är dragen är det axelkonan som håller hjulet på plats. Vissa motorer som Villiers och Victoria har inget kilspår och vill du slippa att byta vevaxel kan du ställa tändnings som man gör på dessa.

Gör så här:

Ställ kolven (stemplet) i tändningsläget. Sätt svänghjulet löst på vevaxeln och vrid hjulet tills brytarna precis ska till att öppna. Ta en plasthammare och knacka hjulet inåt så det fastnar på axeln och dra fast muttern. Kolla att det blev rätt. Om axeln och svänghjulet är skadade efter att det lossnat måste man först slipa in konorna med ventilslippasta.

Jim Lundberg

Rulla till toppen