Värde på Svalan och Panther motorcyklar

Fråga: Hej. Jag har efter min fars bortgång ett antal mc-veteraner som jag undrar över ett ungefärligt värde på. 1st NSU Svalan, med en NSU motor på 250cc. Vet ej årsmodell, men tror ca 1950? Är ihopskruvad och totalrenoverad. Ungefärligt värde?

1st Panther på 350 cc med Panthermotor, ej ihopskruvad men alla delar finns och ram tank skärmar är nylackerat. motor är ej genomgången än, men går runt. Nya hjul/däck nykromade och nya ekersatser mm. Värde?

Tacksam för svar och lite hjälp!

Mvh Samuel Käll

 

Svar: När det gäller värdering av fordon är det många faktorer som spelar in. Är fordonet registrerat och har gällande papper? Om inte, kommer det att kosta köparen ytterligare några tusenlappar för att få använda fordonet i trafik. Fordonets skick spelar givetvis en stor roll. Är det i bra skick? Är det renoverat, och i så fall bra eller dåligt? Det finns exempel på renoverade fordon som har dålig eller felaktig lack, fel typ av delar och liknande som också sänker värdet. Fordon som säljs i delar, så kallade ”basket cases”, kan ställa till rejält huvudbry då köparen tvingas lägga ett ”jättepussel” med delar ur kakburkar och banankartonger. Inte sällan visar det sig att det saknas delar eller att vissa delar tillhör någon annan typ av fordon.

Det enklaste när det gäller värdering av fordon är att kolla annonser i tidningar och på nätet för att se vad andra får (inte vill ha) för liknande fordon som ens egna. Jag har kollat runt lite och hittat äldre annonser där en ombyggd och papperslös Panther 350 låg ute för 14 000:- och en annan som var registrerad och besiktigad (en del småfix återstod) låg ute för 27 500:-.

När det gäller Svalan med NSU-motorn på 250 cc hittade jag en annons där man säljer en renoverad sådan som inte är helt ihopsatt med en prislapp på 12 000:-. Okänt om papper fanns.

Jim Lundberg

Rulla till toppen