Kopplingsschema till Svalan Radex 250

Fråga: Hej. Jag har en Svalan Radex 1954 med ILO 250cc (2×125). Mitt problem är att laddningen inte fungerar. Någon tidigare ägare har byggt om lite med utflyttade tändspolar och motorn går fint så länge batteriet räcker. Den är plusjordad vilket förvånande mig lite, men det kanske är som det ska? Det är ganska rörigt med skarvade kablar kors och tvärs, så jag undrar hur det såg ut från början… Hur kollar jag generator, laddrelä osv. på bästa sätt? Kan man hitta ett elschema?

Anders Larsson

 

Svar: Jag har tyvärr inget kopplingsschema till Radex 250 eller Svalan Radex 250, men om det handlar om motorn så är det samma motor som i Monark Blue Arrow så jag lägger ut ett kopplingsschema till denna motorcykel.

Det är inte ovanligt att laddningsreläet har gett upp. Kolla med HB Magnetlindning i Sösdala på telefon 0451-611 74. De har tidigare tillverkat elektroniska laddningsreläer till denna typ av motorer.

Jim Lundberg

Kopplingsschema till Svalan Radex 250
Kopplingsschema till Monark Blue Arrow vilken har samma motor som Svalan Radex. Tyvärr så visas inte den interna kopplingen inne i motorn. Högerklicka på bilden och välj ”Spara bild som…” för att spara ner den till datorn.
Kopplingsschema till Svalan Radex 250
Tändplatta till ILO 250 (2×125). Till höger syns laddningsreläet.
Rulla till toppen