Moped Honda MT5 dör på fullgas

Fråga: Har en Honda Mt5 som är trimmad med följande: Cylinder 5,5hk + högkomp topp. Förgasare 16,5mm + insug och membran. Öppet luftfilter. Trimkrök + ljuddämpare. Den är lättstartad och går hur bra som helst upp till 90% av gaspådraget. När jag ger fullt så dör mopeden liknande när man slår av tändningen. Släpper jag på gasen så tänder den igen och drar iväg som bara den. Detta med choken ute. Har jag choken inne så händer samma sak vid 50% av gaspådraget. Har bytt munstycke flertal gånger. Började på 130 nu är jag uppe på 190 ingen store skillnad. Ska jag fortsätta med ännu större munstycke eller har du nån annan ide?

Mike

 

Svar: På Classic Motor sysslar vi i huvudsak med fordon i originalskick och när det gäller trimning av mopeder så har inga direkta kunskaper i ämnet. Dessutom är det olagligt att framföra en trimmad moped på allmän väg och vi kan inte gärna uppmuntra till sådant.

När trimmade mopedmotorer går illa så finns det många tänkbara anledningar – särskilt om man blandat olika trimdelar från olika tillverkare och leverantörer. Skaffar man ett färdigt trimkit för exempelvis tävlingskörning är samtliga delar (förhoppningsvis) anpassade till varandra.

Kolla tändstiftet. Gasa tills motorn dör och ta ur stiftet. Är det torrt kommer det för lite bensin och är det blött kommer det för mycket bensin – och/eller att gnistan inte räcker till för att tända bränslet.

Jim Lundberg

Rulla till toppen