Austin A35: motorfäste och bakaxel

Fråga: Jag har en Austin A35 1959. Det är så mycket stomljud tycker jag och det blev bara värre när jag satte dit nya original.  Jag är sugen att bygga om motorfästena på bilen, och sätta dit Volvos b18 kuddar, fast kanske bara vinkla dom till hälften mot b18 har. Har ni hört någon annan som har gjort om den stumma infästningen på A35.
Är även intresserad av att byta bakaxel eller åtminstone kugga om den lite för att få lite lägre varv, jag ska ha kvar originalmotorn. Har läst någonstans att det gick köpa från något håll andra drev med lite lägre varv. Någon som vet något om bakaxlar och utväxlingar?

Tack på förhand

Tore M

Svar: Vore det min bil skulle jag köpa nya motor- och växellådsfästen (finns exempelvis hos Ang Classic Car Parts). Om stomljudet blev värre tyder det på att du satte dit sämre fästen än tidigare.

Jag gissar att motorfästena till en Volvo B18 är stummare då det borde röra sig om en tyngre motor.

När det gäller bakaxeln gissar jag att du har 4,55 i utväxling. Jag föreslår att du byter till 4,22 istället, vilka bland annat fanns på MG Midget, Austin Sprite med flera. Utväxlingen ska, om jag förstått det rätt, passa mer eller mindre rakt av på din bil.

Lycka till

Robert Gustavsson

Rulla till toppen