Ram- och motornummer på Excelsior Super Consort

Fråga: Hej! Jag såg i ett gammalt inlägg från 2011-10-18 att ni har lite information/kunskap om min motorcykel. Har en Excelsior Super Consort. Är nyfiken på hur man hittar motornummer och ramnummer och om dom ska matcha.

Tacksam för svar

Mvh Olle

 

Svar: Jag har kollat igenom instruktionsbok samt reservdelskatalog till Excelsior Super Consort, men där hittar jag inga uppgifter om var ram- och motornummer ska sitta. Men på motorer brukar det inte vara svårt att hitta numret.Däremot står det i reservdelskatalogen att an ska uppge ram- och motornummer vid beställning av delar, samt: Även de bokstäver som ingå i numren”.

Ramnummer kan sitta på lite olika ställen., vid styrhuvudet, på ett av ramrören under sadeln är vanliga ställen. De kan även finnas vid motorfästena eller på det vertikala ramröret som går ner i motorns bakkant. Ibland har man lackerat om med lite väl mycket grundfärg och många lager topplack vilket kan ”sudda ut” ramnummer. Men med en liten ficklampa kan man få fram numret om det inte är totalt övermålat med mellanslipningar. Lys med ficklampan så att ljusstrålen stryker utefter ytan, så kallat släpljus, så brukar man se numret.

Om ram och motor har ”matching numbers” vet jag inte. Villiers har ju egna nummer på sina motorer. Någon som vet mer om detta och var man hittar numren på en Excelsior Super Consort? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Rulla till toppen