Var hittar man ett ABUS mopedlås med lång bygel?

Var hittar man ett ABUS mopedlås med lång bygel?

Publicerad

Fråga: Hej. Jag tappade mitt mopedlås när jag var ute och körde, eller har jag lämnat det kvar på trottoaren där jag var. Hur som helst körde jag samma runda två gånger och hittade inget lås. Surt sa räven. Låset var ett ABUS hänglås med extra lång bygel precis lagom att sätta genom framgaffeln på min moped.

Hela låsets längd var nog cirka 20 centimeter och bredden kanske 6-7 centimeter utvändigt mätt på bygeln. Den härdade bygelns diameter var nog 10 mm. Om bygeln hade jag krängt över en plastslang för att skydda framgaffeln. Det var ett jättebra lås med stor patentnyckel.

Saknar verkligen det låset och vart kan jag köpa ett nytt sådant eller liknande som passar mopeden?

Erland

 

Svar: ABUS tillverkar fortfarande bygellås till mc och moped, men de ser inte likadana ut som de gamla vilka hade (fritt ur minnet) en låskropp av hopnitade plåtar och en kromad bygel klädd med en genomskinlig plastslang (om inte ägarna alltid gjorde detta själv).

Gamla bygellås kan ses på olika veteranmarknader och jag har för mig att priserna är moderata.

Jim Lundberg

On
Off

11 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-03

  • Classic Motor 2018-02

  • Classic Motor 2018-01

  • Classic Motor 2017-12

  • Classic Motor - album 2017

  • Classic Motor 2017-11

  • Classic Motor 2017-10