Volvo Duett: Bromsproblem

Volvo Duett: Bromsproblem

Publicerad

Fråga: Min Volvo Duett 1960 har stått stilla i nio år. Bromsarna sitter inte fast, men det finns ingen bromsvätska i bromsvätskebehållaren. Vågar jag fylla på och sedan trycka på bromspedalen? Eller behöver bromsarna smörjas?

Jocke

Svar: En bil som stått stilla i nio år behöver absolut en översyn av bromsarna. Att de inte tagit fast är ett gott tecken. Vore det min bil skulle jag demontera bromstrummorna och kontrollera skicket på alla bromsdelar och smörja rörliga delar. Därefter skulle jag byta all bromsvätska, eftersom den drar åt sig fukt. Gissningsvis har du en hel del vatten i bromsvätskan nu och det mår bromssystemet inte bra av.

Bromsar är inget man ska slarva med, eller pruta på säkerheten, och dåliga delar ska bytas ut. Läs gärna på i en verkstadshandbok innan du ger dig på jobbet, om du inte är van vid bromsjobb.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: 70-talets superbikes

4 kommentarer

Zlim: Michael B Din favorit är verkligen ett monster och svår hanterlig se 9:05 in i filmen :-)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842