Får inte in treans växel på fotväxlad Husqvarna Flinta

Hjärtfjädern (nr 143) kan tappa spänsten och då kan det bli problem med att få i samtliga växlar - särskilt i ytterlägena.

Får inte in treans växel på fotväxlad Husqvarna Flinta

Publicerad

Fråga: Tjena. Jag håller på att renovera en Husqvarna Flinta, 3-växlad fot. Är inte människa till att få 3:ans växel att gå i. Känns precis som inte fotpedalen når att lyfta upp den till 3:an. Har justerat excenterskruven till max i höjd men det går inte ändå. Ska man shimsa dreven eller vad kan jag ha gjort för fel?

Mvh Martin

 

Svar: Jag har tyvärr inte skruvat med den treväxlade Flintan med fotväxel, men det finns en liten fjäder som kallas hjärtfjäder (efter formen – nr 143 på bilden) som kan ställa till det om den är slapp eller stukad. Den fjädern finns i den treväxlade motorn och bör kunna ställa till det. Fjädern finns bland annat hos Erik Linding.

Jim Lundberg

On
Off

11 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Låst bakhjul på Puch Maxi

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej! Svänghjulet får inte röra vid spolarna. Det ska vara cirka 0,20 mm mellan dem. Frågan är bara om det är svänghjulet eller vevaxeln som är stukad. Ta av hjulet och kolla axeln med en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842