Vad har jag köpt för motorcykel?

Fråga: Hej Jim! Har köpt en ram jag inte kan klura ut vad det är för nått märke på, och undrar om du kan se vad det är för något och vad det har suttit för motor? Tack på förhand.

Med vänlig hälsning

Kent J.

 

Svar: Jag kan inte säga vad det är för en motorcykel det handlar om annat än att den ser ”liten och svensk ut”, alltså runt 125 kubik. Förstärkningsplåtarna vid styrhuvudet ser nästan hemmagjorda ut. Framgaffeln påminner om NV:s, men de jag har sett har inte den lilla tvärbiten mellan rören i gaffeln. Husqvarna hade också en Webb-gaffel på mod 24 samt tidiga mod 27, men den var inte byggd av rör utan hade ”gaffelben” av pressad plåt.

Ramen ser inte ut som en NV i min värld. Tidiga NV (NV 10) hade dessutom en öppen ram under motorn. Sedan vet man ju inte om ram, hjul och gaffel hör ihop – eller om den röda färgen är original. Bakdrevet är väldigt litet. Att den bara har tre motorfästen bör däremot kunna vara en ledtråd.

Någon som känner igen Kents nyförvärv? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Vad har jag köpt för motorcykel?
Vad har jag köpt för motorcykel?
Vad har jag köpt för motorcykel?
Vad har jag köpt för motorcykel?
2018-02-27: Från Anders Österberg har vi fått denna bild som kan vara en ledtråd. En Villiersmotor som har tre motorfästen – precis som på Kents motorcykel. Skulle det nu vara så att det ska sitta en villiersmotor i ramen lutar det åt att motorcykeln skulle vara en Rex (Maskinfabriken Rex, Halmstad) vilka hade villiersmotorer i både sina motorcyklar och mopeder.
Rulla till toppen