Limma nya belägg i slungkoppling till motordriven isborr

Drivbackar till centrifugalkoppligen i Piaggio Ciao moped.

Limma nya belägg i slungkoppling till motordriven isborr

Publicerad

Fråga: Hejsan! Kanske inte en fordonsfråga men en motorfråga är det. Min son har en gammal motorisborr av märket Strikemaster där slungkopplingen är tvärslut! Tyvärr finns inte dessa slungkopplingar att få tag på längre, så min fråga är: Finns det någon firma som skulle kunna limma på ny beläggning på backarna, eller kan man lösa det själv på något sätt? Det borde ju inte vara några hiskeliga krafter i en sådan mackapär, och det går ju att limma bromsbelägg. Finns det någon som har en gammal avlagd Strikemasterborr är jag givetvis intresserad att köpa.

Peter Hindén

 

Svar: Om bara själva drivbackarna är intakta kan man lägga på nya friktionsbelägg på dem. Kolla med en bromsrenoveringsfirma eller någon som renoverar automatlådor. Bil och industribromsar i Stockholm (telefon 08-34 75 98) håller på rätt mycket med äldre bromsar och kopplingar.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842