Färgkod mellangrön flakmoped

Fråga: Hejsan! Håller på att fixa till en grön flakmoped. Det börjar bli tid för lackering, men vet inte vilken grön man ska välja? Har ni tips på originalkulören eller så nära det går eller var man kan hitta det? Lackeraren pratade om RAL-nummer och NCS-nummer skulle vara bäst om han fick.

Svar: Hej! Roligt att en till flakmoped får nytt liv till våren. En färgkod som använts av flera som renoverat mellangröna flak- eller transportmopeder är: RAL 6024

Jag har själv inte provat denna, men jag har inte heller hört någon negativ reaktion gällande färgnyansen. Att tänka på är att denna används för lackering av hela mopeden inte som bättringsfärg då solblekning och slitage samt små olikheter i originalfärgblandningen kan förekomma. Be att få titta på färgprov av RAL 6024 hos lackeraren så kan du själv bedöma om färgen känns rätt för din moped.

Bra att veta: Om man ska sprayburkslacka själv så finns det färdiga sprayburkar att köpa på nästan alla mopedbutiker på nätet. Sök på mellangrön och transportmoped.

Josefine Andersson

Färgkod mellangrön flakmoped
RAL 6024 anges vara mycket snarlik mellangrön originalkulör. Kom ihåg att inte bedöma färgprov via bildskärmar utan titta på färgprovet hos din färghandlare.
Rulla till toppen