Delar till Rödqvarna och Tunturi moped

Delar till Rödqvarna och Tunturi moped

Publicerad

Fråga: Fråga: Hej! Hälsningar från Finland. Jag har en Rödkvarna 1952 som jag sparat på allt sedan mina ungdomsår (början av 70-talet) och tänkte att jag skulle få tid att renovera den så småningom. Min fråga: Var hittar jag bäst reservdelar/handbok som jag kan få levererat till Finland för rimliga pengar?

Har även en Tunturi moped årsmodell 1957 nr 828 med Puchmotor som jag skulle behöva hitta fläkt och kylkåpor till (liten cylinder med pysventil i toppen) som borde renoveras. Dessa två objekt är sådana som jag själv kört i min tidiga ungdom och nu skulle villa få renoverade.

Med vänlig hälsning

Rabbe

 

Svar: Om vi börjar med Rödqvarnan så kan reservdelar finnas hos TS TradingRösebäckens Cykel & Motor eller hos C-G Jansson (telefon +4670229 68 43). Om det är en verkstadshandbok du söker så finns husqvarnamotorn med i Stora Tvåtaktsboken, del 1. Där är även Puch V3-motorn med som i vissa avseenden är lik den gamla pedalmotorn. Du kan även annonsera efter delar i tidningen Classic Motor vilket är gratis för privatpersoner.

När det gäller puchmotorn som saknar fläkt och kåpor så kan du kolla med Puchverkstan eller Mopedrenovering – förutom Classic Motors annonser. Tänk på att fläktarna och kåporna är olika på äldre och nyare puchmotorer så att du uppger årsmodellen (1957) vid eventuell beställning.

Jim Lundberg

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Var hittar man shims?

8 kommentarer

Matte: Dione gjorde 10st. shims i de mått jag önskade åt mig. :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842