Delar till Rödqvarna och Tunturi moped

Fråga: Fråga: Hej! Hälsningar från Finland. Jag har en Rödkvarna 1952 som jag sparat på allt sedan mina ungdomsår (början av 70-talet) och tänkte att jag skulle få tid att renovera den så småningom. Min fråga: Var hittar jag bäst reservdelar/handbok som jag kan få levererat till Finland för rimliga pengar?

Har även en Tunturi moped årsmodell 1957 nr 828 med Puchmotor som jag skulle behöva hitta fläkt och kylkåpor till (liten cylinder med pysventil i toppen) som borde renoveras. Dessa två objekt är sådana som jag själv kört i min tidiga ungdom och nu skulle villa få renoverade.

Med vänlig hälsning

Rabbe

 

Svar: Om vi börjar med Rödqvarnan så kan reservdelar finnas hos TS TradingRösebäckens Cykel & Motor eller hos C-G Jansson (telefon +4670229 68 43). Om det är en verkstadshandbok du söker så finns husqvarnamotorn med i Stora Tvåtaktsboken, del 1. Där är även Puch V3-motorn med som i vissa avseenden är lik den gamla pedalmotorn. Du kan även annonsera efter delar i tidningen Classic Motor vilket är gratis för privatpersoner.

När det gäller puchmotorn som saknar fläkt och kåpor så kan du kolla med Puchverkstan eller Mopedrenovering – förutom Classic Motors annonser. Tänk på att fläktarna och kåporna är olika på äldre och nyare puchmotorer så att du uppger årsmodellen (1957) vid eventuell beställning.

Jim Lundberg

Delar till Rödqvarna och Tunturi moped
Delar till Rödqvarna och Tunturi moped
Rulla till toppen