Volvo med ryckig gång

Volvo med ryckig gång

Publicerad

Fråga: Min Volvo Duett 1960 med B16 rycker när jag kör. Den har stått stilla i tio år och kanske är fördelarlocket dåligt? Det låter som den bara går på tre cylindrar. Jag tänkte testa att ta bort en tändkabel i taget och se om jag märker någon skillnad på motorgången.

Jocke

Svar: Att ta bort en tändkabel i taget är en bra början. Sjunker motorvarvet eller om motorn verkar gå sämre är det inget fel på den tändkabeln. Är det däremot ingen skillnad om du tar bort kabeln är det troligt att det inte kommer någon gnista till den cylindern. Felet kan då ligga i tändkabeln, tändstiftet eller möjligen i fördelarlocket.

Eftersom bilen stått stilla så länge vore det på sin plats med en översyn både av tändsystemet inklusive tändinställning och justering av brytarkontakter, och av bränslesystemet, inklusive en justering av förgasaren.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Var hittar man shims?

8 kommentarer

Matte: Dione gjorde 10st. shims i de mått jag önskade åt mig. :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842