Justera framvagn Norsjö Packi

Justera framvagn Norsjö Packi

Publicerad

Fråga: Hej! Har en Norsjö Packi som vandrar när man kör, ska man justera framvagnen då eller?
Ska hjulen stå rakt eller något vinklade utåt/inåt? Någon som vet?
Letar även efter elschema till mopeden.
Mvh Håkan b

Svar: Hej Håkan! Saknar både reservdelskatalog och handbok för Norsjös Packi. På MCB:s samtida transportmopedsmodeller med liknande framvagn ska hjulen vara parallella med varandra. Se utdrag från MCB handboken nedan.

Fler dokument finns hos Norsjö

Personligen upplever jag framvagnarna på trehjuliga packmopeder utan last som studsiga med tendens att vandra, men så fort man lastar något på flaket går de som på räls. De är avsedda för att lastas med vikt upp till 150 kilo på framvagnen.

 

Utdrag ur MCB:s handbok för transportmopeder 1970-tal

Kopplingssschema som är direkt till Packi transportmopeder saknas i samlingen, men här kommer ett helt vanligt schema till MCB:s mopeder utan blinkers och batteristart. Eftersom Puch och Sachsmotorer har samma tändsystem fungerar även detta schema.

Om någon av våra läsare har sprängskisser, kopplingsschema eller intruktioner för Packi är ni välkomna att skriva några rader för att hjälpa Håkan B.

Josefine Andersson

Ur MCB:s handbok för transportmopeder

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken dimension har mitt bakdäck?

3 kommentarer

Jim Lundberg: Grunnar på om någon tjänsteman varit framme med tumstocken och skapat ett eget system istället för att läsa på däcken? Om man flyttar decimalen i första gruppen får man 3.120 vilket är lite drygt...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842