Avgasrör till Monarscoot 1269 1970

Avgasrör till Monarscoot 1269 1970

Publicerad

Fråga: Hej! Har en Monark Monarscoot 1269 årsmodell 1970. Jag vill ha ett komplett avgassystem till denna. Det sitter en Sachs 50/2 på den. Det som sitter på går väldigt nära marken och jag tror att det ska vara en skarpare böj på avgasröret. Har svårt att hitta delar överlag till just denna modell av Monarscoot.
En reservdelskatalog eller bruksanvisning hade varit guld värd!
Vänliga hälsningar Alexandra Gustavsson
 
Svar: Hej Alexandra! Du har helt rätt i att Monarscooten 1269 har ett eget avgasrör som skiljer sig från de vanligaste avgasrören MCB-mopeder med Sachsmotor. Har markerat krökningen med pil i reservdelakatalogbilden ovan. Utan denna böj går ljuddämparen neråt och kan skapa problem.
 
Tyvärr verkar detta avgasrör inte nytillverkas och det är troligen mycket svårt att hitta som begagnad- eller NOS-del. Alternativen är att bocka röret eller att skarva genom att svetsa ihop delar från två avgasrör.
Bockning gör man vanligast genom att fylla röret med sand, värma med gaslåga för att sedan bocka röret.
Läs mer om bockning här
 
Josefine Andersson
On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Demontera kopplingen på Victoria EM 50

7 kommentarer

mekgoran: jomen när du kan den där motorn så kommer intresset att öka mycket , om intresse finnes.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842