Yamaha DT50R som inte vill starta

Yamaha DT50R som inte vill starta

Publicerad

Fråga: Hej. Har en Yamaha DT50R från 2007 som ej startar. Jag har blåst rent förgasaren två gånger och satt bränslefilter + nytt tändstift. Den har bra blå gnista och tändstiftet ser bra ut, den får också bensin men vägrar starta.

Mvh Arvid

 

Svar: För att vara säker på om det är tändningen eller bränsletillförseln som är orsaken får du börja med att göra ett antal startförsök och sedan ta ur tändstiftet. Är detta torrt så kommer det inte fram något bränsle och är det blött så räcker inte gnistan till under den kompression som råder i motorn.

Efter detta test vet man var man i vilken riktning man ska fortsätta felsökningen. Kolla reedventilen om sådan finns. En tredje orsak kan vara dålig kompression på grund av defekta kolvringar, skadat cylinderlopp eller trasig topplockspackning.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur vända packbox i Husqvarna Novolette?

18 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Knut. Vad jag vet ska inte alkylatbensin och tvåtaktsolja ha några problem med att "gifta sig" Det finns alkylatbensin som är färdigblandad med tvåtaktsolja (2 %) och jag har inte sett...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842