Kan man bygga om en MC till klass 1 moped?

Kan man bygga om en MC till klass 1 moped?

Publicerad

Fråga: Sonen fyller 15år och vill ha en moppe. Han är snart 180 cm lång och 82kg tung och han vill ha en crossmodell, helst i Yamaha DT-stil eller Honda. Men köper man en äldre 90-talare, är det en klass 2 moped, inte klass 1 som han vill ha.

Har då tänkt om man skulle kunna köpa en Fiddy/ Dirt-X hoj både 125cc samt 250cc  vilka är billigare än dagens crossmopeder. Kan man och får man bygga om en sådan till en klass 1 moped inklusive registrering.

Vad tror du/ni skulle detta gå att göra till en vinst.

Mvh Tony Estvik

Svar: Hej Tony! Om du ska bygga ett nytt fordon, exempelvis fiddy till klass 1 moped, så måste du typbesikta innan du kan registrera den.

Du behöver sätta dig in i följande regler gällande fordon:

Fordonsförordningen

Fordonslagen

Alternativt kan du kontakta bilprovningen och fråga vad som krävs för typbesiktning.

Här har Jim Lundberg skrivit mer om typbesiktning.

Lycka till!

Josefine Andersson

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Dieselpump på Deutz

1 kommentar

mekgoran: den har inte startats på 12 år men gjorde rent det mycket finmaskiga oljefiltret, ny turbo- diesel olja, ny olja i luftfiltret, kolla ventilspel, nytt diesel filter blir det framöver, har jag glömt...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842