Reparationsanvisning till Victoria FM 38

Victoriareklam från april 1952. Här kan man se att den svenska mopedlagen är på gång (1 juli 1952) med krav på maximalt 0,8 hästkrafter. Hade motorn 1 hästkraft - ja, då gick den som motorcykel med tillhörande körkortskrav.

Reparationsanvisning till Victoria FM 38

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Varför har du inte gjort någon rep-anvisning på Victoria FM 38 påhängare? När det finns på andra påhänger i dina böcker, det är ju trots allt en ganska vanlig motor. Det finns väldigt många kvar av dom. Eller har du någon rep-anvisning som du kan maila eller lägga ut här?

Mvh Donald

 

Svar: Det var faktiskt tänkt att den skulle varit med, men den motor jag skulle använda i boken var i så dåligt skick att den inte var lämplig som demo-motor. Möjligtvis att Victoria påhängsmotor kan komma med i en kommande bok som visserligen kommer att handla om allt utom motorer på tvåhjulingar (Ramar, gafflar, hjul, bromsar, elsystem och den del annat).

På Rösebäckens Cykel och Motor finns det fina sprängskisser över Victoria FM 38.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842