Volvo: Koppla in stereo

Fråga: Jag har ett par stereofrågor. Har fått tag på en originalstereo och en equalizer till min Volvo 760 GLE 1986 och funderar på hur jag bäst ska koppla det till slutsteg/förstärkare. Har ett nytt slutsteg, vart placerar jag det bäst och vart brukar det sitta original?

Det finns en orange och en svart kabel från stereon som går till en gemensam kontakt. Jag förstår inte var den ska kopplas in. Vet ni?

Sist men inte minst undrar jag om det finns fördragna kablar till högtalarna i bakdörrarna? Modellen på stereon: Volvo CR-4041 och equalizer: EQ-2111

Tack på förhand!

Viktor

Svar: Vi börjar med sista frågan. Nej, det finns inga fördragna kablar till bakdörrarna på 1988:an.

Var förstärkaren är placerad beror lite på vilken modell det är. Den vanligaste placeringen är under instrumentpanelen, ganska långt upp till vänster vid en balk. Lite svårt att beskriva utan en bild, men du förstår säkert när du tittar under panelen.

Om det är den svarta/orangea kabeln som jag tänker på, ska den gå till en fotmanövrerad frekvenssökare. Genom att trampa på omkopplaren kunde du byta radiokanal. Kanske inte det mest sålda tillbehöret till Volvo 760, men desto mer användbar i bussar och lastbilar.

Lycka till

Robert Gustavsson

Volvo: Koppla in stereo
Volvo: Koppla in stereo
Rulla till toppen