Olja till ILO Piano

ILO Piano. A=oljepåfyllning, B=nivåplugg, C=avtappning.

Olja till ILO Piano

Publicerad

Fråga: Heisann! Vad er rett oljetyp for ILO G50 1958 mod med syntetisk drivrem, mengden er vel 1,2dl? Har dere en link var jeg kan kjøpe den Stora Tvåtaktsboken? På forhånd takk!

MVH

Johnny Pettersen, Norge

 

Svar: ILO rekommenderade en rak (single grade) motorolja med viskositeten SAE 20 i växellådan och mängden 2 deciliter. Att man valde motorolja berodde på att dåtidens remmar inte tålde de mer aggressiva tillsatserna som finns i många transmissionsoljor.

SAE 20-olja kan vara lite svår att hitta i mindre förpackningar, men det fungerar bra med den något tjockare SAE 30-oljan som (i Sverige) sälj som gräsklipparolja (gressklipperolje) på bensinmackar, stormarknader och biltillbehörbutiker. ILO-motorn har en nivåplugg på motorns framsida för kontroll av oljemängden.

Om det gäller Stora Tvåtaktsboken, del 1 (med bland andra ILO-pianomotorn) så finns den i Classic Motors shop. Del 2 är för närvarande slutsåld, men ett nytryck är på gång. Den kan möjligtvis finnas kvar hos någon bokhandlare.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Jims nya bok på gång

1 kommentar

morian: Hej Det ser spændende ud med Jims nye bog. Jeg har allerede de to Stora Tvåtaktsboken. Hvad koster den ny bog? Venlig hilsen Jesper (fra Danmark)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842