Renault Champs Elysées?

Renault Champs Elysées?

Publicerad

Fråga: I somras slentrianköpte(!?) jag en Renault 4cv. Tre grillribbor i fronten fyra hjul och "en bult" som folk brukar skämta. MEN den heter "Champs Elysées" som benämning på utrustning. Det lär betyda åtminstone vevfönster i framdörrarna och ibland (som i min bil) taklucka. När jag googlar hittar jag enbart ett par bilder där det syns ett monogram på framhuven med namnet på versionen. Ingen sådan bil verkar ha sålts ny i Sverige, men kanske har jag fel, vem kan berätta mer?

Andreas

Svar: Även jag googlade lite och på ett franskt Renaultforum hävdades det att Champs Elysées var en modell huvudsakligen reserverad för export till Schweiz. Mitt bästa råd är att du kontakter den schweiziska Renaultklubben (www.renaultheck.ch). De har säkert mer information om din modell.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

0 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842