Förgasare till Rex Speedy

Förgasare till Rex Speedy

Publicerad

Fråga: Har en Rex Speedy från 1946. Var kan man hitta förgasardelar? Vad kan förgasaren heta?

Sven Carlsson

 

Svar: Jag har tyvärr inga exakta uppgifter om förgasarbeteckningen till en Rex Speedy, men då den har en villiersmotor så är förgasaren av samma fabrikat.

Kan det även vara så att Rex Speedy fanns med både 98- och 122-kubiksmotor? Då lär de dessutom ha olika typer av förgasare.

Kolla med Villiers Services eller Villiers info i England, men då vill de nog ha motorbeteckningen eftersom Rex är en svensk motorcykel. I Sverige kan du kolla med Rösebäckens Cykel & Motor. Du kan annonsera gratis i tidningen Classic Motors privatannonser efter förgasare.

Någon som kan tipsa Sven?

Jim Lundberg

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Dieselpump på Deutz

1 kommentar

mekgoran: den har inte startats på 12 år men gjorde rent det mycket finmaskiga oljefiltret, ny turbo- diesel olja, ny olja i luftfiltret, kolla ventilspel, nytt diesel filter blir det framöver, har jag glömt...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842