Audi 100: stannar

Audi 100: stannar

Publicerad

Fråga: Jag har en Audi Avant 100 2,2 1987. Under de fyra år som jag ägt bilen har den alltid startat och motorn har gått bra. I morse startade den också och fick gå på tomgång medan jag skrapade rutorna. Precis när jag skulle kliva in i bilen stannade den utan förvarning. Inget hostande eller hackande elloer ojämn gång – den bara stannade. Jag provade att starta igen, motorn tände och gick två varv innan den stannade igen Därefter har endast startmotorn gått utan minsta antydan till att motorn ska tända. Har ni något förslag på var felet kan finnas. Batteriet är bra och bränslepumpen byttes för sådär 3,5 år sedan.

Karin

Svar: Det låter mer som ett elrelaterat än ett bränslerelaterat fel, då motorn inte misstände eller gick ojämnt. Vore det min bil skulle jag börja med att kontrollera att bränslepumpen fungerar, om inte skulle jag arbeta mig bakåt till relä och säkring.

Om det kommer bränsle som det blir nästa steg att kontrollera gnistan på stiften, och om det inte kommer någon alls är det "bara" att arbeta bakåt till tändmodul och så vidare. Här, liksom i de allra flesta fall när man skruvar med bilar, är en verkstadshandbok till mycket god hjälp.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Dieselpump på Deutz

1 kommentar

mekgoran: den har inte startats på 12 år men gjorde rent det mycket finmaskiga oljefiltret, ny turbo- diesel olja, ny olja i luftfiltret, kolla ventilspel, nytt diesel filter blir det framöver, har jag glömt...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842