Någon som vet mer om motorcykeln Flying Horse?

Fram Flying Horse. Annons från 1951 inför Båt- och motorcykelmässan i Göteborg samma år.

Någon som vet mer om motorcykeln Flying Horse?

Publicerad

Fråga: Goddag. Vet en i närheten som äger en motorcykel, en Flying Horse, i underbart skick. Har studerat den noga och tycker det verkar vara tagna delar från dom flesta 50-tals hojarna, en salig blandning av NV. Monark. Husqvarna och kanske några till Vem pysslade ihop dessa mc månntro? Har endast sett denna, och man har ju sett en del...hm

Göran Andersson, Vånga

 

Svar: Flying Horse är en motorcykel från Uppsalafabriken AB Josef Eriksson med varumärket Fram (senare Fram-King). Den hade en motor på 120 cc från Husqvarna. Jag har tyvärr inga fler uppgifter om denna udda fågel. Någon som vet mer? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Vi har fått frågor om Flying Horse tidigare

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842