När ändrade man texten på Victoria EM50-motorerna?

När ändrade man texten på Victoria EM50-motorerna?

Publicerad

Fråga: Är det någon som vet när texten VICTORIA togs bort från generatorkåporna på EM50-motorerna? Sen har jag sett att det finns två olika block till EM50 där det främre nedre fästet är utformat på olika sätt, där det ena är mindre och det andra är gjort med mer material. Det skiljer sig även där drevaxeln går ut. Där sitter en gjuten "plopp". (Numren på blocken är lika fast dom har dessa olikheter.) Någon som vet varför?

Matte

 

Svar: Jag får bolla över detta till våra kunniga läsare. Är det någon som kan svara på Mattes frågor? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

Motorn med flera namn. På ena sidan kan det stå "Victoria" och på den andra "Zweirad Union". Det senare var en sammanslagning av varumärkena DKW, Victoria och Express - Tvåhjulsunionen.

On
Off

7 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Jims nya bok på gång

1 kommentar

morian: Hej Det ser spændende ud med Jims nye bog. Jeg har allerede de to Stora Tvåtaktsboken. Hvad koster den ny bog? Venlig hilsen Jesper (fra Danmark)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842