Trött Flinta efter bensinläckage

Trött Flinta efter bensinläckage

Publicerad

Fråga: Hej! Har en Husqvarna tvåväxlad med Flintamotor. Köpte en 15 mm förgasare och slog ut pluggen. Frid och fröjd, moppen gick mycket bra.  Ställde sedan undan mopeden och glömde stänga bensinkranen... Flottören hängde sig... Mycket soppa i cylindern... Började kicka och fick till sist igång den. Men den varvar inte längre... Har tagit ner förgasaren som ser ok ut och har bytt till nytt tändstift, men den varvar inte längre som den gjorde efter första starten vid förgasarbytet och den är mycket trött. Vad kan ha hänt?

MVH

Ronny

 

Svar: Om motorn har startat efter en kraftig flödning så brukar det bara ta någon minut för att all överflödig bensin i vevhuset ska vädrats ut. Tändstiftet brukar sota igen under denna process men det är ju bytt i detta fall.

Om motorn inte varvar upp på grund av att den bluddrar och fyrtaktar så kan det fortfarande vara något fel på flottören. Kolla även i avgasröret så att inte bensinen som åkt ut den vägen har löst upp större sotflagor som kan ha lossnat och täppt till ljuddämparen.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Är linolja bra?

5 kommentarer

Michael B: Kallpressad linolja penslar jag på all rost under bilen. Den tränger bäst in i rosten men torkar långsamt. Träskivan på släpvagnen penslar jag med kokt linolja den torkar snabbare och det blir som en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842