Trött Flinta efter bensinläckage

Fråga: Hej! Har en Husqvarna tvåväxlad med Flintamotor. Köpte en 15 mm förgasare och slog ut pluggen. Frid och fröjd, moppen gick mycket bra.  Ställde sedan undan mopeden och glömde stänga bensinkranen… Flottören hängde sig… Mycket soppa i cylindern… Började kicka och fick till sist igång den. Men den varvar inte längre… Har tagit ner förgasaren som ser ok ut och har bytt till nytt tändstift, men den varvar inte längre som den gjorde efter första starten vid förgasarbytet och den är mycket trött. Vad kan ha hänt?

MVH

Ronny

 

Svar: Om motorn har startat efter en kraftig flödning så brukar det bara ta någon minut för att all överflödig bensin i vevhuset ska vädrats ut. Tändstiftet brukar sota igen under denna process men det är ju bytt i detta fall.

Om motorn inte varvar upp på grund av att den bluddrar och fyrtaktar så kan det fortfarande vara något fel på flottören. Kolla även i avgasröret så att inte bensinen som åkt ut den vägen har löst upp större sotflagor som kan ha lossnat och täppt till ljuddämparen.

Jim Lundberg

Rulla till toppen