Vipparmar utan olja

Vipparmar utan olja

Publicerad

Fråga: Är ägare till en Chevrolet pickup 1951 med en 235-motor från 1958, och vad jag tror, med en nyare topp. Mitt problem är att jag inte får upp någon olja till vipparmsbryggan. Oljan kommer fram så långt som till där det lilla röret som går ner i toppen. Jag ser att det kommer upp en del olja där. Oljetrycket ligger på cirka 4 Bar när motorn är varm och med hög tomgång. Jag har gjort rent alla kanaler på axeln där vipporna sitter och där är rent. Jag vet inte var jag ska fortsätta leta.

mvh Kent

Svar: Om jag förstår rätt kommer det olja fram till röret som ska smörja vipparmsbryggan men att oljan inte kommer längre. Eftersom du rengjort kanalerna borde det rent logiskt komma olja. Det enda jag kan komma på är att det inte är tillräckligt rengjort i kanalerna. Läsare som har fler tips – lämna dem i rutan för kommentarer nedan.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Dieselpump på Deutz

1 kommentar

mekgoran: den har inte startats på 12 år men gjorde rent det mycket finmaskiga oljefiltret, ny turbo- diesel olja, ny olja i luftfiltret, kolla ventilspel, nytt diesel filter blir det framöver, har jag glömt...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842