Stannar när jag släpper nyckeln

Stannar när jag släpper nyckeln

Publicerad

Fråga: Jag har en Oldsmobile från 1955. När jag startar motorn och släpper nyckeln stannar motorn. Jag har bytt motståndet.

Micke

Svar: Av din beskrivning verkar det som om tändningen bara får ström när startmotorn går. Har du bytt fördelaren mot en modern kan problemet ligga där då det på vissa typer inte behöver ett motstånd och/eller fungerar dåligt med original mostånd (många av GM:s modeller hade motstånd som kopplades förbi när startmotorn arbetade).

Det kan även vara tändspolen som är dålig. Jag skulle prova att mata den med 12 volt direkt från batteriet. Går motorn då är det troligen tändspolen som är dålig, i andra hand kablarna.

Skulle motorn inte gå återstår bara gammalt hederligt detektivarbete och helt enkelt mäta upp hur långt du har ström med tändning respektive med tändning plus startmotor igång.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Dieselpump på Deutz

1 kommentar

mekgoran: den har inte startats på 12 år men gjorde rent det mycket finmaskiga oljefiltret, ny turbo- diesel olja, ny olja i luftfiltret, kolla ventilspel, nytt diesel filter blir det framöver, har jag glömt...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842