Kopplingsarmen går inte tillbaka på Mustang Mamba

Skruvarna som håller transmissionskåpan går genom hela motorblocket från vänster sida.

Kopplingsarmen går inte tillbaka på Mustang Mamba

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Jag har en Mustang Mamba av 1978 års modell. Kopplingsarmen saknar i stort sett all fjädring, den går bara tillbaka om det inte sitter en vajer i den. Jag förstår att det är returfjädern som antingen har gått av eller "hoppat ur". Måste jag klyva motorn för att komma åt den?

Jens

 

Svar: Hela kopplingsmekanismen sitter i transmissionskåpan så motorn behöver inte klyvas för att komma åt delarna som kan krångla. Däremot har Zündapp valt att dra fast kåpan från motorns vänstra sida med långa, genomgående skruvar.

Du måste alltså lossa skruvarna på vänster sida för att kåpan ska trilla bort på höger sida. Inte helt logiskt.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Avgaskrök till Husqvarna Novolette

2 kommentarer

Erik.B: Har en 54:a, avgasröret är inte chromat utan svartmålat så inga problem. Men kröken till äggmotorn passar inte. Den är mycket längre, och dessutom sitter den med en stor avgasmutter medans...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842