Topplockspackning Autoped

Topplockspackning Autoped

Publicerad

Fråga: Hej! I höstats började min Autoped bete sig konstigt, den tappade orken och jag fick trampa hem.
Nu när jag börjar titta på den inför våren så har den tappat kompet, bara ca 2 kg/cm2 vilket ju är lite lite...när jag tog i sär den märkte jag att topplockspackningen verkar vara hemmagjord av vanligt "packningspapper" och den ser ut att ha läckt rejält vilket förmodligen var orsaken till "tröttheten".
Men när jag letar på nätet efter en ny topplockspackning så verkar det inte finnas, bara hela sotningssatser vilket känns onödigt att köpa.
Tänkte då försöka göra en egen topplockspackning men vet inte vilket material jag ska använda, det finns ju att köpa på "metervara" både på t.ex. Biltema och Clas Ohlson - men vilken typ och tjocklek ska det vara - och kommer det att hålla?
Tips tack! /Ronny

Svar: Hej Ronny. Jag kan inte hitta att varken Biltema och Clas Ohlson har packningsmaterial som är avsedda för topplock och hög värme. Mitt tips är att köpa grafitlaminat då materialet har hög stabilitet och hållfast för hög värme. Grafitlaminaten är svårjobbad men det går bra att klippa den med plåtsax. Materialet finns på Mekonomen bland annat och kan köpas på ark. Ett ark kostar en bra slant, men det är värt pengarna för det kommer att hålla tätt, åtminstone tills nästa gång du lyfter på topplocket. 0,5–1,0 mm tjocklek räcker till topplockspackningen.

Om du inte kommer att använda arket till fler topplockspackningar kanske det är mer lönsamt att köpa en hel sotningssats istället.

Josefine Andersson

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Avgaskrök till Husqvarna Novolette

2 kommentarer

Erik.B: Har en 54:a, avgasröret är inte chromat utan svartmålat så inga problem. Men kröken till äggmotorn passar inte. Den är mycket längre, och dessutom sitter den med en stor avgasmutter medans...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842