Bing ubåt som flödar

Bing ubåt som flödar

Publicerad

Fråga: Hej, Jim. Har en Bing 17 mm (ubåt) Äkta Bing, som bara flödar över. Har kollat hela förgasaren men hittar inget fel. Vad kan det bero på? Nålventilen är bra, flottören är hel. Läcker inget när motorn inte är igång, men så fort jag startar så rinner bensinen. Vad är felet?

M.v.h.

Sören

 

Svar: Om förgasaren flödar över är det fel på flottören. Någon gång har jag däremot sett hur bensinslangen har läckt så att bensinen runnit utanpå slangen som en tunn hinna och sedan ut över flottörhuslocket vilket kan ge intrycket av att förgasaren flödar.

Men att det flödar när motorn är i gång kan bero på att vibrationerna ruskar om flottörnålen så att den inte ligger tajt mot sätet i flottörhuslocket. Så ska det givetvis inte vara och en flottör ska täta även om den utsätts för motorns vibrationer.

Kolla att det är rätt delar i förgasaren och att nålen inte är krokig. I botten av flottörhuset är det ett centreringshål där flottörnålens nedre ände ska ligga så att flottören enbart kan röra sig linjärt – alltså upp eller ner. Hålet måste vara rent från smuts och nålen måste givetvis vara så lång att den aldrig lämnar detta hål när flottören stiger för att stänga bränsletillförseln.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Värde på AJS

1 kommentar

Jim Lundberg: Det är ett enormt spann på värdet på gamla fordon. En veteranmoppe kan vara värd allt från 500 kronor till över 60 000 kronor. Allt beroende på modell, skick och köpsug. Förutom populariteten hos en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842