Bing ubåt som flödar

Fråga: Hej, Jim. Har en Bing 17 mm (ubåt) Äkta Bing, som bara flödar över. Har kollat hela förgasaren men hittar inget fel. Vad kan det bero på? Nålventilen är bra, flottören är hel. Läcker inget när motorn inte är igång, men så fort jag startar så rinner bensinen. Vad är felet?

M.v.h.

Sören

 

Svar: Om förgasaren flödar över är det fel på flottören. Någon gång har jag däremot sett hur bensinslangen har läckt så att bensinen runnit utanpå slangen som en tunn hinna och sedan ut över flottörhuslocket vilket kan ge intrycket av att förgasaren flödar.

Men att det flödar när motorn är i gång kan bero på att vibrationerna ruskar om flottörnålen så att den inte ligger tajt mot sätet i flottörhuslocket. Så ska det givetvis inte vara och en flottör ska täta även om den utsätts för motorns vibrationer.

Kolla att det är rätt delar i förgasaren och att nålen inte är krokig. I botten av flottörhuset är det ett centreringshål där flottörnålens nedre ände ska ligga så att flottören enbart kan röra sig linjärt – alltså upp eller ner. Hålet måste vara rent från smuts och nålen måste givetvis vara så lång att den aldrig lämnar detta hål när flottören stiger för att stänga bränsletillförseln.

Jim Lundberg

Rulla till toppen