Koppla in tändingslås på Puch Maxi?

Koppla in tändingslås på Puch Maxi?

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har ett litet smidigt tändningslås med två sladdar. Dessa kopplas ihop när man vrider på tändningen. Kan jag använda det på min Puch Maxi? Om ja, hur kopplar jag in det bäst? Tacksam för hjälp.

Tobias

 

Svar: Det bör inte vara några problem – förutsatt att du kan dra ur nyckeln i låsets bägge lägen. Från motorn går en svart kabel upp till dödarknappen på styret. Anslut den ena kabeln från tändningslåset till denna kabel och låsets andra kabel till jord (ramen). Använd en "strömtjuv" om du även vill behålla dödarknappens funktion på styret

Funktionen kommer dock att bli bakvänd – när du vrider låset till läget "På" så stannar motorn och när du vrider till läge "AV" så går motorn. Kanske inget problem - mer en vanesak.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Tog ni bort tejpen 1967?

3 kommentarer

Cruzze: Gjorde tvärtom när vi bodde i Storbritannien ett par år och hade vår svenska vänsterstyrda bil med oss. Då åkte gaffatejpen fram:-) /Cruzze

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842