Startproblem på Peugeot Fox

Startproblem på Peugeot Fox

Publicerad

Fråga: Har en Peugeot Fox och får ingen startström. Finns det batteri på den? I så fall – var hittar jag det?

Torbjörn

 

Svar: Jag har aldrig skruvat med en Peugeot Fox och kan därför ingenting om denna mopedmodell. Nu vet jag inte vad som menas med "startström" i detta fall. Om motorn har elstart (=trycka på en knapp för att få igång den) så måste den ju ha ett batteri som driver startmotorn.

Men det finns även mopeder med kick/pedalstart som har batteri, men då har de bara ett litet batteri som i princip enbart ska hålla upp styrkan på lyset när motorn gå på tomgång.

Jag får bolla över frågan till våra läsare som troligtvis vet mer om denna moped. Någon som kan hjälpa Torbjörn med detta?

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842