Sätta ihop motor till Husqvarna Novolette från 1952

Fråga: Hej, har en Novolette 1952 som renoveras, även motorn. Har köpt din bok för att kunna sätta ihop motorn rätt, men vet inte var delarna (rullager?) på bilden ska sitta. Tacksam för svar.

Svenne Pettersson

 

Svar: Om det är en Husqvarna Novolette från 1952 så har den Rex-motorn som är med i Stora Tvåtaktsboken, del 1. Delarna på den översta bilden som du skickade föreställer ett axiallager med en rullhållare omgiven av två härdade brickor/lagerbanor. Detta lager fanns inte med i den motor jag hade i boken och jag hittar inte detta lager i Husqvarnas reservdelskatalog heller (se bilder nedan).

Det kan vara en uppgradering av motorn som tillkommit efter att man tryckt katalogerna. En gissning från min sida är att ditt axiallager ska ersätta stödbrickan C 25030 på den nedersta bilden då det kan vara där en axiallagring kan behövas eftersom frikopplingsmekanismen i remskivan påverkar axeln (C 25029) i axiell led.

Jim Lundberg

Sätta ihop motor till Husqvarna Novolette från 1952
Sätta ihop motor till Husqvarna Novolette från 1952
Möjligtvis kan det vara så att stödbrickan (inringad) har bytts ut mot ett axiallager under någon uppgradering av motorn.
Rulla till toppen