Sätta ihop motor till Husqvarna Novolette från 1952

Bild på Svennes axiallager.

Sätta ihop motor till Husqvarna Novolette från 1952

Publicerad

Fråga: Hej, har en Novolette 1952 som renoveras, även motorn. Har köpt din bok för att kunna sätta ihop motorn rätt, men vet inte var delarna (rullager?) på bilden ska sitta. Tacksam för svar.

Svenne Pettersson

 

Svar: Om det är en Husqvarna Novolette från 1952 så har den Rex-motorn som är med i Stora Tvåtaktsboken, del 1. Delarna på den översta bilden som du skickade föreställer ett axiallager med en rullhållare omgiven av två härdade brickor/lagerbanor. Detta lager fanns inte med i den motor jag hade i boken och jag hittar inte detta lager i Husqvarnas reservdelskatalog heller (se bilder nedan).

Det kan vara en uppgradering av motorn som tillkommit efter att man tryckt katalogerna. En gissning från min sida är att ditt axiallager ska ersätta stödbrickan C 25030 på den nedersta bilden då det kan vara där en axiallagring kan behövas eftersom frikopplingsmekanismen i remskivan påverkar axeln (C 25029) i axiell led.

Jim Lundberg

Möjligtvis kan det vara så att stödbrickan (inringad) har bytts ut mot ett axiallager under någon uppgradering av motorn.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Filad cylinder på Sachs 150 cc

11 kommentarer

Åke: Bengt, var hittar man ett sådant ställbart munstycke? Vet du var man hittar framdrev också? jag kör för övrig på alkylat bensin 4%.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842