Stumma trampor på NSU 51 ZT

Det sitter en hylsa på pedalaxeln som inte får tillåtas att glida ut på axeln - ha alltid den högra pedalen på axeln så länge det är möjliigt. På blden är hylsan inne i motorn där den ska vara.

Stumma trampor på NSU 51 ZT

Publicerad

Fråga: Hej, Har renoverat en motor NSU 51 ZT. Problemet är att det inte går att rubba tramporna (bara vid friläge). Har spräckt motorn två gånger och hittar inte vad det är som jävlas. Vad kan det vara?

Mvh Arne

 

Svar: Frågan är om vevaxeln går runt som den ska och samma sak med den utgående axeln så att man kan avfärda dessa som indirekta fel som stoppar pedalaxeln. NSU-motorn är ju lite speciell då den har en hylsa på pedalaxelns högra sida som inte får tillåtas att glida ut på axeln.

Nu minns jag inte exakt vad konsekvenserna blir om hylsan tillåts glida ut, men det kan vara bra att kolla upp detta så att hylsan ligger i liv med blocket (övre bilden). Av denna anledning ska man därför ha högra pedalen monterad på axeln. En komplett reparationsanvisning till NSU 51 ZT-motorn finns i Stora Tvåtaktsboken, del 2.

Jim Lundberg

Här har hylsan glidit ut på axeln och det kan vara lite trixande med att få in hylsan igen. Våld får absolut inte användas.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Mopedrallykavalkad - BILDEXTRA

3 kommentarer

Jim Lundberg: Och i Vännäs 2017 körde alla med Triboron i tanken! :P

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842