Luftkonditionering som luftpump

Luftkonditionering som luftpump

Publicerad

Fråga: Jag har en lös kompressorpump till en luftkonditionering som har suttit på en Ford Mondeo. Min fråga är om det på ett någorlunda enkelt sätt går att använda densamma för att pumpa luft i ett bilhjul? Jag vet att det har gjorts på en del bilar i terrängbilssammanhang, men när man går till en firma som reparerar ac och luftkonditioneringsanläggningar har de ingen aning om hur man gör. Fastsättning och inkoppling av kompressorn är inte problemet utan hur man löser det med smörjning av kompressorn samtidigt som det ska komma ren luft ur luftmunstycket.

Tacksam för svar

mvh Magnus

Svar: När jag funderade över en lösning på din fråga var det första som dök upp i tankarna en enkel oljeavskiljare. En snabb sökning på internet visade att det fanns flera hyfsat detaljerade beskrivningar på hur luftkonditioneringskompressorer byggs om för att kunna pumpa däck. Oljeavskiljare och en returledning för oljan tillbaka till kompressorn tycks vara den vanligaste och enklaste lösningen. I övrigt verkar det största problemet vara att få plats med en tank för tryckluften.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Trimma Folkan med Hobbex Jet Pipe

10 kommentarer

mekgoran: 18 år.. volvo pv , ford taunus tl,saab 1962 djungeltrumma,vassa saker.. minns att det var någon gång efter andra världskriget....

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842