Svartqvarna som vill ha choke fast den är varmkörd

Svartqvarna som vill ha choke fast den är varmkörd

Publicerad

Fråga: Har en Svartqvarna mod 24. Den vill ibland gå med stängt luftspjäll trots att den är ordentligt varm. Kan plötsligt stanna. Bölar vid gaspådrag och är svår, långsam, att flöda.

Förgasaren är rengjord. Gnistan ser bra ut. Bensin rinner bra med öppen kran. Munstycke 50. Har gått bra förra sommaren så något verkar ha hänt. Tacksam för idéer om detta.

Mvh

Anders

 

Svar: Det låter som att bränslet inte rinner till i samma hastighet som det förbrukas. Kolla så att det inte är stopp i tanklockets ventilationshål. Lossa locket lite under färd och kolla om det hjälper. Det kan rinna fort till en början om man lossar slangen och öppnar kranen om det är stopp i ventilationen, men efter en stund så minskar/stannar bensinflödet då det bildas undertryck (nolltryck) i tanken.

En annan variant är att någon packbox i vevhuset är defekt så att den bara tätar runt vevaxeln när den är kall, men börjar läcka tjuvluft när gummit i den mjuknar av värmen från motorn. Munstycke storlek 50 är korrekt till mod 24.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vem bockar till avgaskrökar?

2 kommentarer

Gripen 98cc: Tack för tipset men dom verkar inte svara på mail

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842