Yamaha FS1 som vill ha rullstart

Yamaha FS1 som vill ha rullstart

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har ett litet fel på min Yamaha FS1. När mopeden är varmkörd så går den inte längre att starta med kicken och mopeden måste då rullas igång vilket för övrigt görs med utan större distans, handlar bara om någon meter innan den startar och går för övrigt väldigt bra. Så vad kan problemet vara?

Mvh Peter

 

Svar: Det kan bero på klen gnista, dåliga packboxar i vevhuset eller att bränsleblandningen är lite för fet (för stort munstycke, trottelnålen sitter för högt eller smutsigt luftfilter).

Testa gärna med att kicka några gånger och ta sedan ur tändstiftet. Är det torrt kommer det inte något bränsle och är det blött kan gnistan vara för klen. Gnistans styrka bestäms av brytaravståndet (om nu motorn har brytare) så man kan testa med att justera avståndet lite uppåt och nedåt. Det kan även bero på att tändspolen är på väg att ge upp.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Rexfabriken i Halmstad skapade en Tornado

4 kommentarer

Erik.B: Hahaha tänkte inte ens så långt :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842