Chevrolet: Ryckig gång

Chevrolet: Ryckig gång

Publicerad

Fråga: Jag har problem med min Chevrolet med 235-motorn. Den startar och går bra på tomgång, accelererar bra på ettan och tvåan, men när jag lagt i trean och kör mellan 40-70 km/tim, rycker den. Gasar jag upp över 70 går den klockrent. Men när jag släpper av på gasen rycker den igen. Det sitter en enports Rochesterförgasare med automatchoke på. Några idéer? Låter det ens som förgasarproblem?

Mvh Jimmy

Svar: Jag hade liknande problem på min Dodge en gång i tiden. Bra på ettan och tvåan men ryckig som attan på låga varv på trean. Det problemet försvann när jag bytte ut fördelaren och tänddelarna. Fördelaraxeln var aningen glapp det var det som orsakade ryckningarna.

Vore det min bil skulle jag därför börja felsökningen i fördelaren. Tänk på att glappet kanske inte känns när fördelaren är monterad.

Lycka till

Robert Gustavsson

Läsare som har andra uppslag? Lämna dem i rutan för kommentarer nedan.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Kan man lita på mopedens separatsmörjning?

4 kommentarer

camaro88: Här haft en dt-89,blandade olja i bensinen,moppen kördes så i fyra år såldes sedan,fick oljan i bensinen i nye ägaren..

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842