Trasig kopplingsjustering på Victoria MS 50

Trasig kopplingsjustering på Victoria MS 50

Publicerad

Fråga: Hej! På Victoria MS 50-motorn sitter i mitten av lamellkorgen en liten justerskruv med bricka, vad har denna för funktion? När jag skruvade ur den så upptäckte jag att den var skadad, och vill ersätta den. Var får jag tag i en sådan?

Gabriel

 

Svar: Det enda jag har sprungit på i Victoria MS 50 och MS 51 är ett stift (ser ut som en nit fast med platt skalle – se bilderna) med shimsbrickor. Detta är justeringen till kopplingsmekanismen och antalet brickor under tryckstiftets skalle som styr spelet i mekanismen. Andra motorer, som exempelvis Sachs, har dock en justerskruv i kopplingen med en låsmutter. Sedan kan det ju vara så att någon byggt om din motor och gängat upp stiftets hål för en justerskruv. I så fall är det troligtvis en stoppskruv med plan ände som sitter där och den heter P6SS (DIN 913) hos din skruvhandlare

Men om du har originaldelarna kan du kolla med Rösebäckens Cykel & Motor som har mycket delar till äldre mopeder.

Jim Lundberg

Sprängskiss över Victoria MS 50.

Delförstoring av skissen. Tryckstiftet och shimsbrickorna syns vid pilen.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Victoria MS 50 som ryker och inte vill varva ur

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Jonny och tack före uppgifterna! En fråga bara - är det ur instruktionsboken till en Victoriamoped eller en annan moped (Ex. Fram) med Victoriamotor?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842