Rätt ekernippel

Rätt ekernippel

Publicerad

Fråga: En fråga. Jag har lösa ekrar som har måtten 3,6x254mm. Tänkte använda dom till ett 22" hjul. Skaffade lösa nipplar 9Gx250 som skall vara för 3,6mm. De passar inte på gängan, finns det flera olika gängsnitt på ekrar? I så fall – hur hittar man den rätta?

Lennart Johansson

 

Svar: Jag har tyvärr dålig koll på hur många olika gängor det finns på ekrar, men har också konstaterat att en nippel från en eker inte alltid passar på en annan eker trots att bägge ekrarna har samma grovlek.

Det verkar som att gängorna kan skilja mellan olika fabrikat och tidsåldrar och därför köper jag bara kompletta satser med ekrar och nipplar. I ditt fall skulle jag ta med mig en eker som referens och testa olika nipplar på exempelvis marknader.

Jim Lundberg

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vad ska nyrenoverad motor smörjas med?

4 kommentarer

Jim Lundberg: Hej! Det har jag aldrig hört talas om. Känns lite som att oljebolagen vill tillhandahålla ännu en "oumbärlig" produkt. Jag har en oljekanna med en mix av motoroljeslattar som jag oljar in...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842