Lossa kolven i Husqvarna Roulette

Lossa kolven i Husqvarna Roulette

Publicerad

Fråga: Hej mitt namn är Filip. Jag har en gammal Husqvarna Roulette från 1959 och det är så att jag inte får bort cylindern och kolven. Alltså jag kan inte bara dra loss topplocket utan det sitter fast trots att jag har smörjt med rostlösning så går det inte att få bort den, mopeden har också stått i 20 år utan körning. Själv tror jag att kolven har rostat fast. Har du någon aning om hur jag får bort den ifrån motorn?

Filip

 

Svar: Vad jag förstår så får du inte ens bort topplocket som sitter med samma pinnskruvar som även håller cylindern på plats. Det är relativt ovanligt att topplock fastnar men det kan bero på att någon "händig" person har limmat topplockspackningen med packningsklister.

I så fall kan du prova med att värma topplocket med en varmluftspistol och samtidigt bända försiktigt mellan topplock och cylinder med en skruvmejsel. Se bara upp så du inte bryter av någon fläns. Bänd längst in, så nära packningen som möjligt.

Sedan verkar det också som att kolven har fastnat i cylindern och då får jag hänvisa till frågan Lossa kolv i Zündappmotor som vi fick nyligen.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Rexfabriken i Halmstad skapade en Tornado

4 kommentarer

Erik.B: Hahaha tänkte inte ens så långt :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842