Hastighetsmätardrivning på Husqvarna Flinta

Hastighetsmätardrivingen på flintan sitter innanför transmissionskåpan och uttaget till vajern syns vid pilen.

Hastighetsmätardrivning på Husqvarna Flinta

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Väldigt imponerad av all din kunskap och att du lyckas förmedla den så bra i text samt med bilder. Nu till mina frågor. Jag har fått ta över en MCB 1278 med en Husqvarna 3-växlad motor. Enligt sprängskisser jag har hittat så finns det en tappskruv som sitter uppe i bakkant av motorn, vad är den till? Sen så undrar jag var man kopplar in hastighetsmätaren på denna motorn?

Tack

Robban

 

Svar: Om det är skruven på den nedre bilden som avses så är den till kickmekanismen. Skruvens tapp går in i ett snedskuret spår i en medbringarhylsa och när man kickar så tvingar tappen hylsan mot kickdrevet inne i motorn.

Om motorn har en hastighetsmätardrivning så sitter uttaget till vajern högst upp på höger sida och långt bak. Se övre bilden (vid pilen).

Kul att kunna hjälpa till!

Jim Lundberg

Skruven på motorns översidan har en tapp som styr kickmekanismens medbringarhylsa så att dennas klokoppling griper in i kickdrevet när man kickar.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Rexfabriken i Halmstad skapade en Tornado

4 kommentarer

Erik.B: Hahaha tänkte inte ens så långt :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842